AUDIO | Teodor Hossu-Longin și „10 povești și rețete pierdute prin Deltă”

Teodor Hossu-Longin, scriitor, gastronom, iubitor al Deltei și realizator TV, a vorbit la EBS Radio despre materializarea unui proiect editorial insolit, despre cum e să gătești la izolare și despre cum arată Delta în plină pandemie.

Noua carte a lui Teodor Hossu-Longin este, practic, cel mai mare succes de crowdfunding din istoria editorială românească.

„Cartea pe care am intitulat-o „10 povești și rețete pierdute prin Deltă”, este, deopotrivă, și un album tipărit în condiții grafice deosebite. Tematic, subiectul este un mixaj de poveste narativă și vizuală, volumul fiind împănat și cu 100 de fotografii superbe realizate de un veritabil fotograf al Deltei, pe numele său Valeriu Leonov. Mai mult chiar, fiecare poveste epică cuprinde și câte o rețetă insolită din secretele gastronomice ale acestui tărâm fascinant care este Delta”, a spus, la EBS Radio, Teodor Hossu-Longin.

Mai multe despre cum se împacă iubirea și pasiunea gastronomică cu Delta Dunării și cu literatura în „zodia autoizolării”, aflați urmărind interviul integral pe care Teodor Hossu-Longin i l-a acordat lui Tudor Runcanu.

 

Sursa foto: Facebook/Teodor Hossu-Longin

 

Ne poți asculta și aici: