AUDIO | Terapia Cluj oferă centrul său de studii clinice pentru amenajarea unui centru de vaccinare

Directorul societății, Dragoș Damian, spune la EBS Radio că nu este singura investiție pe care o face compania clujeană în campania de vaccinare și că e importantă implicarea comunității de afaceri în eforturile de revenire la o activitate economică normală.

„Avem un centru de studii clinice cu 40 de paturi în Cluj, putem organiza circa 10 posturi de vaccinare. Dacă ar fi personal suficient, la acest centru s-ar putea atinge circa 500 de oameni vaccinați în fiecare zi”, a spus Dragoș Damian la EBS Radio.

În plus, compania clujeană, care este cel mai mare producător de medicamente din țară, va sponsoriza cu 500.000 de lei amenajarea de centre de vaccinare, acolo unde aceste costuri nu pot fi acoperite de către autoritățile locale. Sprijinul comunității de business în campania de vaccinare este extrem de important, mai ales în etapa a treia, care vizează populația generală, spune Dragoș Damian:

 

Spații pentru campania de vaccinare pot fi amenajate și în unele mall-uri din țară. La Cluj, acestea sunt puse gratuit la dispoziția autorităților în centrul comercial din cartierul Gheorgheni.

Ovidiu Cornea