AUDIO | Tot mai multe școli din Cluj trec la învățământ exclusiv online. Licitația pentru încă 1.800 de tablete pentru elevi nu a fost încă finalizată

Nu toți elevii din județul Cluj au în acest moment tablete puse la dispoziție de autorități, dar toate școlile ar fi pregătite pentru sistemul online, a declarat la EBS Radio Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar.

Achiziția a aproximativ 1.800 de noi tablete de către Inspectoraul Școlar se află în faza finală a licitației, la care s-au înscris șase firme.

Elevii care nu au încă tablete sunt îndrumați să folosească telefoanele mobile, spune Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj, pe care o puteți asculta aici:

 

Primăriile care mai au de făcut astfel de achiziții ar urma să fie consiliate pentru a le cumpăra cu bani europeni, a mai spus șefa IȘJ Cluj.

Elevii, rugați să stea acasă și să se protejeze

Marinela Marc a mai spus la EBS Radio, că deși numărul cazurilor a crescut în rândul elevilor și al cadrelor didactice, în școli au fost aplicate măsuri stricte de prevenire a răspândirii Covid- 19.

Ce se întâmpla în afara școlii însă, nu a putut fi controlat. Acum, important este ca și elevii să respecte noile măsuri și restricții și să stea acasă să se protejeze, pentru a reveni cât mai curând la școală:

 

Joi, în județul Cluj, numărul elevilor infectați cu noul coronavirus era de 135, iar în rândul cadrelor didactice erau confirmate 79 de îmbolnăviri.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: