AUDIO | Tot mai mulți clujeni cer protejarea parcului Colina, „amenințat” de centura metropolitană

Crește numărul clujenilor care solicită autorităților ca proiectul centurii metropolitane să nu compromită parcul Colina din cartierul Mănăștur.

După ce aproximativ 200 de clujeni au înaintat un memoriu primăriei, acum aproape 3.400 de persoane au semnat, în doar câteva zile, o petiție online prin care cer ca traseul centurii și drumul de legătură cu spitalul regional de urgență din Florești să evite perimetrul parcului.

Consilierul local Radu Boloveschi spune că sunt mii de clujeni ingrijorați de soarta unui spațiu verde și că vrea sa se asigure că studiul de fezabilitate va oferi și alte opțiuni pentru nodul rutier din zona Colina:

 

Autoritățile locale le-au solicitat experților cea mai bună soluție tehnică, atât pentru traseu, cât și pentru protejarea spațiilor verzi din zonă.

Primarul Emil Boc spune că orice decizie trebuie să țină cont de solicitările cetățenilor, dar centura este vitală pentru a descogestiona traficul din Florești spre Cluj-Napoca și invers:

 

Centura Metropolitană va avea 38 de kilometri între localitățile Gilău și Apahida și presupune realizarea a aproximativ 20 de noduri rutiere.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: