AUDIO | Trio-ul clujean de jazz Flatsharks a lansat albumul de debut, „Consequences”

Formația clujeană de jazz psihedelic Flatsharks și-a lansat albumul de debut, intitulat „Consequences”. Deși materialul discografic era pregătit cu mai bine de un an în urmă, lansarea acestuia a fost amânată. 

În final, membrii grupului au decis să lanseze online discul, acesta fiind disponibil pe pagina lor de Bandcamp. Întrebat despre mesajul acestui album, chitaristul Flatsharks – Cristian Ciceu- a spus că speră ca mesajul să fie însăși muzica. El a adăugat că mesajul este format din sunete și orice altă posibilă interpretare îi aparține strict fiecăruia dintre ascultători.

Albumul conține șapte piese, iar sound-ul abordat este unul experimental, psychedelic jazz, cu influențe de stoner și kitsch rock. Flatsharks au și doi invitați pe discul de debut – Oigăn, care apare ca narator pe una din piese – și bassistul clujean Sándor László, din trupa Funkorporation.

Flatsharks îl are în componență pe experimentatul baterist Csergő Dominic, care încă din anii ’90 a fost activ și a cântat în trupe ca Jazzybirds, Urma, Kumm sau Autumn Hotel. La vioară și violă este Theodor Constantiniu, de asemenea un muzician cu un background puternic și un mare apetit pentru improvizație. Formula este completată de chitaristul Cristian Ciceu, a cărui carieră a debutat la începutul anilor 2000, cu proiecte din sfere diferite ale muzicii: de la rock, jazz, ambiental (Junetrip, Drywood, Live Toys).

Cristian Ciceu i-a acordat un interviu lui Angel Rusu, pe care-l puteți asculta integral mai jos.

 

Sursa foto: http://www.fiverhouse.com/records/artisti.html?fbclid=IwAR0Aam34jxZVYTT9gpRprq66KnJKXtpCpL4yptfPrQNoqDmEy350EysqJ0U

Disclaimer: Opiniile și viziunile exprimate de invitații EBS Radio le aparțin în totalitate și nu reprezintă în mod obligatoriu direcția editorială EBS Radio. EBS Radio este fidel principiilor libertății de expresie care include dreptul publicului de a avea acces inclusiv la materiale, informații, idei și conținut ce poate fi considerat controversat, fără încălcarea legilor în vigoare.

 

Ne poți asculta și aici: