AUDIO | Trotinetele electrice NU au voie pe trotuar, atrage atenția șeful Serviciului Rutier din Cluj-Napoca

Folosirea ilegală a trotinetelor electrice în Cluj-Napoca a dus la producerea a trei accidente grave în ultima săptămână, cu rănirea celor care le conduceau, spune șeful Serviciului Rutier al Poliției municipiului, comisarul Sergiu Dan Iurian. Acesta a explicat la EBS Radio regulile de folosire a trotinetelor electrice.

(Șeful Serviciului Rutier al Poliției Municipiului, comisarul Sergiu Dan Iurian)

 

Înmulțirea trotinetelor electrice pe străzile din Cluj-Napoca a fost urmată de o înmulțire semnificativă a cazurilor în care utilizatorii le folosesc fără respectarea regulilor. Comisarul Sergiu Dan Iurian amintește că acestea nu pot fi folosite pe trotuar, nu pot fi folosite de persoane sub 14 ani și se supun, în esență, regulilor valabile pentru bicicliști. Doar trotinetele simple, nemotorizate, au același regim ca al pietonilor.

Autoritățile clujene lucrează și la întocmirea unui regulament local de utilizare a trotinetelor electrice, însă există deja legislație națională care, dacă ar fi respectată, e menită tocmai să evite producerea de accidente.

Polițiștii clujeni spun că în ultima perioadă au intervenit preventiv, cu avertismente, pentru a ajuta la informarea utilizatorilor. Cei care utilizează trotinetele electrice trebuie să cunoască regulile de circulație, avertizează comisarul Sergiu Dan Iurian.

Detalii despre folosirea în Cluj-Napoca a trotinetelor electrice, dar și despre traficul din oraș și cele 10 radare fixe care vor fi folosite pe străzile unde se depășește frecvent viteza, în interviul acordat de comisarul Sergiu Dan Iurian lui Tiberiu Crișan:

Ne poți asculta și aici: