AUDIO | Tudor Giurgiu, despre ediția de pandemie a TIFF: „Va fi una cu multe sold-out-uri pentru că va fi foarte greu de intrat la film”

Tudor Giurgiu, directorul TIFF, a vorbit la EBS Radio despre pregătirile, care sunt în toi, pentru ediția din acest an. Filmul este ADN-ul festivalului, așa că sunt pregătite peste 150 de pelicule.

Echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania pregătește o ediție cu peste 150 de filme. Încă se caută locuri pentru proiecțiile în aer liber pentru că cinematografele nu vor mai putea fi umplute până la refuz.

„Programul nu diferă foarte mult față de anii precedenți. Vor fi peste 150 de filme, dar depinde de confirmarea finală că vom putea folosi și anumite cinematografe, care acum sunt închise”, spune Tudor Giurgiu.

Urmând modelul european, probabil că acestea se vor deschide până în 31 iulie când începe TIFF.19, dar vor putea fi ocupate în proporție de 30 spre 50%, din motive de siguranță.

„Estimez că va fi o ediție cu și mai multe sold-out-uri pentru că va fi probabl foarte greu de intrat la film…Le recomand celor are vin la TIFF să-și cumpere din timp bilete”, a spus Tudor Giurgiu.

Mihai Chirilov și echipa lui au confirmat în jur de 6 din cele 12 titluri din competiție, una dintre cele mai iubite secțiuni ale TIFF.

„Gândim acum formule pentru ca publicul să poată să vadă filmele astea, în condițiile în care Cinema Victoria nu va putea fi umplut. Probabil vom organiza proiecții pentru filmele din competiție, la ore diferite, atât la Victoria, cât și la Cercul Militar . Sunt în aceeași clădire și cumva să putem compensa interesul pentru aceste filme”, a mai spus Tudor Gurgiu.

Pe lângă Piața Unirii, Vlaha, Castelul de la Bonțida, dar și parcul de lângă Iulius Mall, organizatorii vor să mai amenajze trei incinte unde să fie proiecții în aer liber. Se caută soluții și pentru cine-concerte sau concertele deja parte a festivalului.

„Vrem să aducem trupe locale, din Cluj, poate și din alte orașe. Oameni care au nevoie de sprijin financiar și pe care sperăm să-i putem ajuta, recompensa pentru faptul că au fost mulți ani alături de noi”, a mai spus Tudor Giurgiu.

Aflați mai multe din interviul pe care directorul TIFF, festival care anul acesta se va desfășura între 31 iulie și 9 august, i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

Foto: Arhivă/Tiberiu Crișan

 

Ne poți asculta și aici: