AUDIO | Va fi sau nu va fi? Ce scenarii fac organizatorii unor festivaluri din Cluj, în așteptarea deciziilor autorităților

Organizatorii festivalurilor de la Cluj continuă să își facă planuri pentru această vară. Toți așteaptă, însă, deciziile de la nivel central privind organizarea de evenimente cu public.

Aproape 300.000 de oameni au luat parte la evenimentele din cadrul Zilelor Culturale Maghiare anul trecut.

 

Un proiect de lege care reglementează situaţia marilor evenimente, cu peste 1.000 de participanţi, se află în lucru, a anunțat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

El a precizat că actul normativ va parcurge toate etapele consultării publice înainte de a fi depus în Parlament.

Organizatorii unor festivaluri din Cluj încă se pregătesc să primească publicul în această vară. În ce condiții rămâne de văzut.

Zilele Culturale Maghiare se vor desfășura cu siguranță în vară, însă manifestarea din acest an nu va avea amploarea edițiilor trecute, a anunțat, la EBS Radio, directorul de programe al evenimentului, Szabo Lilla.

Aflați mai multe despre cum s-ar putea desfășura Zilele Culturale Maghiare de la Cluj aici:

 

Mera World Music, un festival de dimensiuni mai mici, care are loc, de obicei, în perioada iulie-august în localitatea aflată la doar 13 kilometri de Cluj-Napoca, are șanse de 50-50 la sută de desfășurare, potrivit unuia dintre organizatori, Andras Bethlendi.

Mai multe despre ce se va întâmpla cu festivalul care se desfășoară într-o gospădărie țărănească și nu adună mai mult de 1.000 de persoane, aflați aici:

 

În schimb, festivalul de jazz de la Smida are șanse tot mai mici să aibă loc. Organizatorii nu au apucat să vândă bilete, dar au anunțat numele uneia dintre formațiile care urmau să fie prezente la ediția din acest an, a spus, la EBS Radio, reprezenantul evenimentului, Dora Mircea Radu.

Mai multe despre ediția din acest an a festivalului de la Smida, aflați aici:

 

Până acum se mai știe că Festivalul Internațional de Film Transilvania se va desfășura cel mai probabil în august, în timp ce Electric Castle are mari șanse să fie amânat pe anul viitor. În ceea ce privește festivalul Untold nu a fost luată o decizie finală oficială.