AUDIO | Val de solidaritate la Cluj în perioada pandemiei 

Perioada dificilă a pandemiei a fost dublată de numeroase gesturi de generozitate. Solidaritatea clujenilor s-a simțit în toate domeniile în care a fost nevoie de ajutor, iar recent, peste 2.000 dintre ei au încheiat o lună dedicată nevoii de hrană a clujenilor vârstnici care sunt singuri.

(Foto: Walking Month)

Beneficiarii fondurilor strânse cu ajutorul „Walking Month” sunt peste 100 de vârstnici clujeni incluși în programul „Masa pe roți” al Serviciului de Ajutor Maltez România. Fondurile strânse vor ajuta la acoperirea costurilor a 20.000 de mese, și după cum a spus Pünkösti Zsolt, directorul Serviciului de Ajutor Maltez Cluj, la EBS Radio, programul a dovedit, din nou, că Clujul „are un punct forte în solidaritatea comunității.”

„Acum, când a lovit pandemia, programul a crescut de la 25 de beneficiari, la peste 100 de beneficiari în mai puțin de o lună și ne-am întâlnit cu o solidaritate a comunității foarte mare. Am primit oferte de ajutor pe partea de donații de alimente de bază și pe partea de voluntari. IT-iști s-au oferit să ajute, oameni de la alte asociații, am făcut colaborări, de exemplu o asociație care are cantină și poate să facă mâncarea dar nu avea resursele necesare pentru livrare, a făcut mâncarea și noi am livrat. Din partea de business am avut mai multe oferte, de exemplu o firmă de închirieri auto ne-a pus la dispoziție mașini pe gratis, mai multe restaurante au donat și donează până în ziua de azi, zilnic, mai multe porții”, spune Pünkösti Zsolt.

Detalii despre solidaritatea clujenilor și despre despre riscurile aduse de pandemie în privința numărului de oameni care vor avea nevoie de ajutor, în interviul acordat de acesta lui Tiberiu Crișan:

Ne poți asculta si aici: