AUDIO & VIDEO | Luna Amară, la 18 ani! Nick Făgădar: „Nu am sperat mare lucru când am început. Muzica a fost focusul”

18 ani și 6 albume! Trupa rock Luna Amară a reușit să reziste timpului și inevitabilelor certuri. Nick Făgădar și Andrei Boțan au fost la EBS Radio și au vorbit despre noul album, Nord, și au interpretat și câteva piese live.

Nick Făgădar și Andrei Boțan de la Luna Amară, în studioul EBS Radio. Foto: Tiberiu Crișan

Trupa clujeană Luna Amară a scos recent pe piață albumul cu numărul șase. Nick Făgădar, solist și chitarist, a vorbit la matinalul moderat de Angel Rusu la EBS Radio despre acest nou material discografic și numele lui: Nord.

„Cum i-am dat numele? Încercând să sintetizăm esența lirică a albumului, am citit versurile lui Mihnea (Blidariu, chitarist, trompetist, vocalist Luna Amară, n.red) și pe ale mele și ziceam că răzbate un sentiment masiv de înstrăinare, de alienare, răceala pe care o simțim în jurul nostru și care nu e de la temperatură. Și asta transpare din versuri. Am dat numele unei localități din Siberia, nu mai știu cum se numește, dar apoi am ajuns la Nord”, a spus Nick Făgădaru.

El a spus că tabloul pictat în album nu este foarte optimist. „E genul de radiografie destul de brutală și sinceră, și a noastră înșine, dar și a lumii în care trăim, evident prin filtrul și prisma experiențelor personale”, a adăugat Nick.

Nick spune că trupa a rezistat 18 ani pentru că membrii ei au reușit până la urmă să găsească înțelegere unii pentru alții.

„Suntem ca o familie, ne cunoaștem foarte bine unii pe ceilalți. Au fost și multe certuri, s-au băgat mizerii sub preș, s-au mai tolerat comportamente. Până la urmă trebuie să găsești înțelegere”, a mai spus Nick la EBS Radio.

Dar poate cel mai important lucru pentru ei a fost că cel mai mult și mai mult au vrut să facă muzică.

„Noi nu am sperat mare lucru când am început cu trupa, nu ne-am propus o ștachetă… Muzica a fost focusul. Așa de tare ne-am dorit să zicem, să transmitem, indiferent că era vorba de prieteni chemați să le cântăm piesele la o cofetărie pe Decebal, la o bere. Secretul este că trebuie să-ți placă foarte, foarte mult să cânți, să fii deschis spre lume și să poți să fii deschis și tu, să lași lumea să te afecteze și să te modeleze într-un fel creativ”, a povestit Nick.

Ascultați interviul integral acordat de Nick Făgădar și chitaristul Andrei Boțan la EBS Radio.

X
X
X