AUDIO | Viitorul muncii, dezbătut la Cluj Innovation Days

Cum să ne adaptăm mai bine la vremurile pe care le trăim și cum să trecem peste crize. Acestea sunt câteva dintre temele ediției de pandemie a Cluj Innovation Days.

Andrei Kelemen, director executiv al Cluj IT Cluster vorbește la EBS Radio despre cea de a 8-a ediție a Cluj Innovation Days care a început astăzi la Cluj.

Evenimentul organizat de Cluj IT Cluster se adresează unui public destul de larg, dar atenția este îndreptată către mediul de afaceri și cel academic, iar temele principale în acest an sunt viitorul muncii și reziliența ecosistemelor din care noi facem parte.

„Ne adresăm unei game de probleme care astăzi au devenit mai actuale decât erau acum un an de zile și ne preocupă pe toți – ce se întâmplă cu felul în care muncim, cum devenim mai sustenabili la aceste evenimente de criză care ne pot afecta în viața de zi cu zi, fie ea cea profesională, fie cea de familie”, spune Andrei Kelemen.

Dar cum se vede viitorul muncii?

„Acum destul de mult ne mutăm în online, fie ca ne place, fie că nu…Cel puțin în ceea ce privește sectorului IT, cu siguranță vor rămâne urme profunde în urma acestei crize și eu anticipez că industria de IT nu va reveni 100% la obiceiurile de dinainte de această criză. Eu cred că foarte mulți dintre cei care astăzi lucrează remote vor continua să facă acest lucru, chiar și dacă criza va fi depășită”, a mai spus Andrei Kelemen.

Mai multe despre Cluj Innovation Days, care se încheie în 14 octombrie, cum stă județul nostru la capitolul digitalizare și ce mai trebuie făcut aflați din interviul pe care Andrei Kelemen, director executiv al Cluj IT Cluster, i l-a acordat Ancăi Brășfălean în emisiunea Tête-à-tête.

 

Ne poți asculta și aici: