AUDIO | Violoncelistul Radu Croitoru străbate Transilvania cu concerte în aer liber, în locuri emblematice. El va cânta vineri pe Cetățuie

Radu Croitoru ajunge vineri la Cluj, după două săptămâni de concerte în aer liber, în locuri minunate ale Transilvaniei. Turneul Vlog On Cello aduce publicului și artistului experiențe inedite și atrage atenția asupra frumuseții din jurul nostru.

Radu Croitoru a povestit la EBS Radio că turneul îmbină iubirea sa pentru muzică și călătorie cu nevoia de a-și păstra arta vie într-o perioadă în care concertele au fost anulate sau amânate.

„E o experiență inedită pentru mine. S-a mai întâmplat, foarte mulți artiști au cutreierat România și am decis să fac și eu asta mai ales după o perioadă foarte lungă de timp în care am stat cu toții în inactivitate. Să știți că artiștii au avut de suferit foarte mult din cauza stării de urgență. Și la mine s-au anulat concertele până în octombrie, iar după octombrie nu știm ce o să mai fie, așa că acum trebuie să caut, să fac altceva decât era în plan. Și mă bucur foarte mult că proiectul ăsta prinde aripi.”

Radu Croitoru își susține demersul prin donații online. El călătorește intens, pentru a parcurge cât de multe locuri relevante în timp cât mai scurt, și își adaptează repertoriul în funcție de cum „iese” eveimentul:

„La lacul Vidraru nu a fost public, am cântat doar lacului și naturii, am cântat puțin, am făcut poze, video, am adaptat naturii, ea se bucură și de liniște. În schimb, ieri la Sibiu, seara, am cântat o oră și ceva, am cântat tot programul meu, și muzică de Bach, și muzică modernă, oamenii au rămas foarte plăcut surprinși”, povestește Radu Croitoru la EBS Radio.

Concertul său de la Cluj va avea loc pe Cetățuie, iată mai jos interviul acordat de Radu Croitoru lui Tiberiu Crișan:

 

Ne poți asculta și aici: