AUDIO | Zboruri reluate de la Cluj spre patru noi țări. Director: „Va fi coadă, dar sănătatea e mai importantă!”

Zborurile regulate spre Marea Britanie, Spania, Olanda și Belgia sunt reluate de astăzi de pe Aeroportul din Cluj.  Mai exact, cursele vor fi operate către 6 destinații din Spania, 3 din Marea Britanie și câte o destinație din Olanda și Belgia. 

Atât numărul de zboruri, cât mai ales frecvența curselor, sunt mai reduse comparativ cu perioada de dinaintea declanșării pandemiei de Covid-19.

„Ca număr de destinații suntem la cam 75%, ca număr de frecvențe suntem la aproximativ 20%. S-au redus foarte multe frecvențe, de exemplu, la Londra aveam 3 pe zi, în momentul de față avem un singur zbor. E un grad de încărcare destul de scăzut. Pentru Londra, dimineața, la plecare, au fost doar 46 de pasageri. Noi credem că numărul de pasageri în iulie 2020 va fi de doar 20% față de câți am avut în iulie 2019”, a spus pentru EBS Radio, directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Explicațiile pentru cererea mai scăzută sunt mai multe.

„Sunt anulate conferințe, congrese, festivaluri, există o reticență în a călători, foarte multe întâlniri de business s-au mutat pe Zoom. Și schimburile universitare, foarte multe universități din Europa au luat deja decizia, iar în noul an universitar cursurile vor fi online”, a spus directorul aerogării clujene.

Pasagerii, chemați cu 3 ore înainte de decolare

Având în vedere situația generată de pandemia de coronavirus, pasagerii trebuie să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de zbor, au anunțat reprezentanții Aeroportului clujean. Chiar dacă există intervale cu o distanță de doar câteva minute între zboruri, parcurgerea formalităților poate fi făcută în siguranță, prin intermediul a 2 corturi, unul pentru plecări, respectiv unul sosiri, montate deja în curtea aeroportului.

Pe de altă parte, David Ciceo a admis că faptul că pasagerii vor aștepta la distanță unii de alții, va duce la formarea de cozi, în fața terminalului de plecări. Mai multe despre măsurile de distanțare de pe aeroport, mai jos:

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: