Aurora nordică sau energia explozivă a fragilității

Aurorei îi place foarte mult să danseze. Așa că asta a făcut în Piața Unirii la Electric Castle Special, a dansat și a cântat. Dar și-a făcut timp și să ne povestească despre ea. Ca să aflăm și alte lucruri interesante, în afară de faptul că a ajuns pe coloana sonoră a filmului Frozen II, iar clipul ei Run Away are peste 260 de milioane de vizualizări. Poate știați asta deja. Dar poate nu știți cum a reușit să-și descopere locul în lume. Și despre ce fel de oameni cântă în A Different Kind of Human, cel mai recent album de studio al ei. „Nu este un lucru atât de rar întâlnit să te simți pierdut. Sau diferit. Din când în când, toți ne simțim așa. Despre asta cânt eu.”, spune Aurora.

Anca Brășfălean a întrebat-o dacă You Can Call Me Al, cântecul lui Paul Simon, este în continuare cântecul care o face să plângă. Așa am aflat și de ce, și că emoția ei preferată este o combinație între fericire și tristețe. Și că e fascinată de această complexitate pe care o avem cu toții. Și, dacă tot s-a ajuns la clasici, a venit vorba și despre Leonard Cohen, după ale cărui cântece ar face cu mare drag coveruri.

Aurora ne-a dezvăluit și ce face când nu are inspirație să compună. În esență, crede că trebuie să mai și trăiască, să experimenteze lucruri, tocmai pentru a putea compune. „Oricum”, spune ea, „nu fiecare zi este un succes. Trebuie să schimbăm ce putem schimba și să acceptăm ce nu putem schimba.” Despre toate acestea, și încă multe altele, puteți s-o ascultați în discuția de mai jos, în limba engleză.

 

Ca bonus, Aurora ne-a dat și o mică rețetă a drăgălășeniei ei. Posibil să descoperiți lucruri pe care ați fost tentați să le faceți, dar v-ați abținut.

Ne poți asculta și aici: