Autoritățile au decis prelungirea carantinei în Gherla pentru încă o săptămână, chiar dacă incidența cazurilor de Covid-19 a scăzut

Municipiul Gherla rămâne în carantină încă șapte zile, începând de astăzi. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care arată că situația se ameliorează.

Rata incidenței cazurilor de Covid-19 a scăzut în ultimele 14 zile, de la 10,38 la 7,19 la mia de locuitori, dar autoritățile consideră că trebuie acordată în continuare atenție evoluției cazurilor.

„Este o ameliorare vizibilă a situației, dar trebuie acordată în continuare atenție evoluției cazurilor în zonă și avut în vedere faptul că gradul de ocupare a locurilor din spitalele din județ este unul mare”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Intră și Feleacu în carantină?

O nouă localitate clujeană ar putea intra în carantină. Prefectul Mircea Abrudean ne-a declarat că autoritățile intenționează să propună instituirea măsurii pentru Feleacu, unde rata incidenței este de peste 10 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Această decizie este în prezent în vigoare și în Izvoru Crișului, Chinteni, Deușu, Vechea și Sânmărtin. În schimb, Mintiu Gherlii a ieșit din carantină luni.

 

Ne poți asculta și aici: