Autoritățile caută cele mai bune soluții pentru amenajarea a două noi parcuri în Cluj

Parcul Est, din cartierul Gheorgheni, care va fi cel mai mare din oraș, respectiv parcul din cartierul Bună Ziua, vor fi amenajate prin concursuri internaționale de soluții.

Cartierul Buna Ziua duce lipsă de spații verzi

 

Primăria și Ordinul Arhitecților din România au semnat recent contractele cu privire la realizarea temelor de proiectare. Finanțarea investițiilor va fi asigurată din bani europeni, în exercițiul financiar viitor.

„Parcul Est vizează o suprafață de 46 de hectare, care va lega lacurile din cartierul Gheorgheni, baza sportivă și suprafața de teren care este prevăzută prin Planul Urbanistic General să fie parc, în zona Selgros. Acesta va deveni cel mai mare parc al orașului. De asemenea, parcul Bună Ziua este unul nou pe care îl constrim în acest cartier care duce lipsă de spații verzi, deci care are nevoie de spații publice de calitate”, a declarat la EBS Radio directorul de dezvoltare al Primăriei clujene, Ovidiu Câmpean.

Reprezentanții Primăriei nu au luat încă o decizie în ceea ce privește amenajarea unui aquapark în noua zonă verde din cartierul Gheorgheni, idee lansată de autorități în trecut și contestată de o parte dintre locuitori și reprezentanți ai societății civile.

Amenajarea ambelor parcuri va fi supusă dezbaterii publice.

Ovidu Cornea

 

X
X
X