Aviația civilă din România, „în dezavantaj” pentru că nu se deschide traficul către cât mai multe țări

De pe aeroportul Internațional din Cluj sunt operate în prezent patru destinații, dintre care trei externe, un număr mai mic decât cel pe care l-ar dori administrația aeroportului.

Potrivit directorului Aeroportului Internațional Avram Iancu, David Ciceo, conducerile aerogărilor din țară solicită extinderea destinațiilor externe operate.

„Noi am solicitat Germania, Austria și Elveția unde numărul de infectări este redus și care primesc zboruri din România. Dorim să solicităm deschiderea traficului către cât mai mult țări. Considerăm că sunt îndeplinite condițiile, țările primesc, sunt deja foarte multe zboruri internaționale și din Budapesta, sunt și din alte țări, există și solicitări din partea pasagerilor, din partea companiilor aeriene. Este un dezavantaj în momentul de față pentru aviația civilă din România faptul că nu se deschide traficul către cât mai multe țări”, a spus David Ciceo la EBS Radio.

Din Cluj sunt operate în prezent zboruri cu Malmo, din Suedia, Billund, din Danemarca și Tel Aviv, din Israel. De asemenea, Compania Națională Tarom a suplimentat din această săptămână cursele zilnice pe care le efectua seara spre și dinspre București, cu trei zboruri programate dimineața, în zilele de luni, miercuri și vineri. Din 15 iunie ar urma să fie operată și cursa Cluj – Londra, conform datelor afișate pe pagina oficială a Aeroportului din Cluj.

Compania națională Tarom a anunțat și intenția de a introduce, din 16 iulie, zboruri Cluj-Constanța și retur, în zilele de joi și duminică.

Ovidiu Cornea