Banca de Alimente are nevoie de voluntari. Ce poți face pentru a aduce bucurie de Sărbători

Inițiatorii proiectului Banca de Alimente doresc să vină în ajutorul persoanelor nevoiașe în preajma sărbătorilor.

Aceștia le popun clujenilor să li se alăture și, împreună, să strângă produse neperisabile ce vor ajunge la mai multe ONG-uri din Cluj.

Campania se va desfășura în trei supermarket-uri Lidl, din cartierele Mărăști, Gheorgheni și Calea Baciului. Organizația are nevoie acum de voluntari care să se alăture proiectului și care vor fi responsabili de informarea clienților în magazinele participante.

„Pentru voluntari avem un formular unde pot alege locația, ziua, ora. Doar două ore și jumătate ne trebuie din partea oricui, nu mai mult de atât. Vor fi doi voluntari pe o tură. E foarte important să înțelegeți că sunt niște gesturi mărunte și timp foarte scurt prin care puteți contribui la o cauză mare, la ceva ce face bucurie unor oameni, care le poate oferi o masă caldă celor care nu au parte de hrană foarte nutritivă, copii care poate nu au primit nici dulciuri, nici alte alimente. Iar clienții pot cumpăra produse neperisabile cum ar fi pastele, uleiul, făina, zahărul, orezul. Va fi o cutie de colectă la casă, deci după ce plătești vei pune produsele acolo dacă alegi să donezi”, a precizat Camelia Gui, coordonator al Băncii de Alimente.

În România, acțiuni similare se vor desfășura și în Iași, București și Bacău, iar în total reprezentanții organizațiilor vor să strângă 100 de tone de alimente. De curând, la o acțiune similară desfășurată în Ungaria au fost colectate peste 280 de tone de alimente.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: