Brazii de Crăciun ajung anul acesta din Danemarca până în casa clujenilor

Mii de pomi, crescuți în pepiniere specializate, sunt expuși pe platoul de lângă stadionul Cluj Arena.

În prețul de achiziție sunt asigurate, la cerere, atât montajul în suport, cât și transportul brazilor la domiciliul clienților, pe o rază de până la 40 de kilometri.

Două tipuri de pomi de Crăciun, tăiați, respectiv la ghiveci, se găsesc în Orășelul Brazilor.

„Am vrut să îi susținem,cumva, pe toți cei care se luptă pentru salvarea fondului forestier național. Am găsit aceste pepiniere specializate în Danemarca, care se ocupă cu producerea de material dendrologic pentru sărbătorile de iarnă, anume crescuți în scopul ăsta, încât nu afectează fondul forestier, nici mondial, nici național. Soiurile pe care le avem preponderent, 90%, e Abies Nordmanniana, pentru că e un brad des, are volum, are rezistență, poate fi ținut mult în casă, iar cei cu rădăcină suportă (să fie) transplantați în primăvară și se acomodează destul de ușor”, a declarat Mircea Crăciun, organizatorul evenimentului.

Orășelul brazilor este deschis până în 24 decembrie. Cei mai prevăzători dintre clujeni și-au căutat încă de astăzi bradul potrivit.

 

Ambele categorii de brazi au prețuri fixe: cei tăiați costă 95 de lei, indiferent de înălțime, care poate varia între 1.50 și 2.50 metri, iar cei la ghiveci au prețul de 175 de lei. Brazi din import se găsesc și în hypermarketurile și unele magazine de bricolaj din oraș.

 

Ovidiu Cornea