Călin Apostol, muzicianul clujean care leagă rock-ul de muzica electronică

Călin Apostol, alias Apocale, a lansat de curând o piesă mai puțin obișnuită, care îmbină  rock-ul progresiv cu sound-urile de deep-house.
Apostol este binecunoscut de vechii fani ai rockului încă din anii ’80 când era liderul trupei Revox, dar și din proiectul de jazz academic, Triptic.

Piesa abia lansată se numește „The Flight Of the Bee” și a apărut dintr-o joacă, după cum a mărturisit muzicianul într-un interviu acordat EBS Radio.

„Este o piesă care a apărut, la fel ca multe altele, dintr-o joacă. Am zis să vedem ce se poate face pe un suport muzical mai actual de muzică electronică și așa a ieșit această piesă care constituie o punte între rock-ul clasic (progresiv) și muzica electronică”
Prin această fuziune, Călin Apostol speră să reușească să apropie fanii vechi ai rock-ului de muzica electronică și, în același timp, să-i aducă pe tinerii iubitori de muzică electronică mai aproape de rock-ul clasic.
Chitaristul clujean se bucură de feedback-urile bune pe care le primește inclusiv de la elevii săi, Apostol fiind profesor de economie la un liceu din Cluj.
Puteți asculta aici mai multe piese realizate de Apostol:

Călin Apostol activează în domeniul muzical încă de la începutul anilor ’80 când a fondat trupa Revox, trupă ce s-a constituit pe lângă Casa de cultură a Studenților Cluj.
Muzica trupei Revox, compusă în cea mai mare parte de Apostol, își are rădăcinile în curentul rock-progressiv al anilor ’70-’80, reprezentat de trupe antologice precum Yes, Genesis, King Crimson sau Gentle Giant.
În cei peste 10 ani de carieră, grupul Revox a fost un actor important în peisajul rockului românesc, bucurându-se de unanime aprecieri atât din partea specialiștilor cât și din partea publicului.
Link piesa REVOX anii 90

Ascultați mai jos interviul integral pe care Călin Apostol i l-a acordat lui Angel Rusu.

Ne poți asculta si aici: