Câmpia Tuzii și comuna Feleacu intră în scenariul roșu. Masca va fi obligatorie și în spațiile publice deschise

Alte două localități din județ se pregătesc să intre în scenariul roșu, din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19. Este vorba de Câmpia Turzii și Comuna Feleacu.

Astfel, începând de sâmbătă, 24 octombrie, locuitorii din Câmpia-Turzii și din comuna Feleacu, care au mai mult de 5 ani, vor trebui să poarte mască de protecție și afară, în spațiile publice deschise. Începând de luni, 26 octombrie, grădinițele și școlile vor trece la învățământul exclusiv online.

Având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să ia măsuri care vor fi valabile în următoarele două săptămâni.

De asemenea, cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise, iar activitățile în interiorul restaurantelor și cafenelelor vor fi interzise. Acestea vor putea să prepare hrană și să comercializeze produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, iar terasele vor rămâne deschise.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, va fi permisă doar pentru persoanele cazate. De asemenea, sălile de jocuri de noroc se închid.

 

Sursa foto: Primaria Câmpia Turzii