Capacitatea de vaccinare a fost dublată la Spitalul de Urgență din Cluj. Un punct de lucru este destinat imunizării cadrelor medicale care nu lucrează în unitatea sanitară

Începând de astăzi, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca vor putea fi vaccinate aproape 400 de persoane pe zi.

Centrul de vaccinare de la Spitalul de Urgență din Cluj a fost relocat într-un spațiu mai mare, în clădirea Clinicii de Dermatologie și au fost organizate patru puncte de lucru.

Un punct de lucru va fi destinat în exclusivitate vaccinării medicilor de familie și personalului medical din afara spitalului, în timp ce restul vor fi alocate vaccinării cadrelor medicale din spital.

„Identificarea unui spațiu care să respecte toate cerințele sanitare și epidemiologice a fost problematică. Am reușit să reorganizăm activitatea centrului, în conformitate cu prevederile legale, în așa fel încât să vaccinăm cât mai multe persoane, în condiții sigure. După un an extrem de greu, cum a fost 2020, sperăm ca acest vaccin să ne apropie de normalitate”, a declarat prof. dr. Claudia Gherman, managerul spitalului.

 

Sursa foto: Facebook/ Spitalul de Urgență Cluj

 

Ne poți asculta și aici: