Cartierul Grigorescu va deveni mai prietenos cu pietonii prin noi proiecte de infrastructură

Programul de investiții „Orașul pentru pietoni” ajunge și în cartierul clujean Grigorescu. O stradă de pe malul Someșului va deveni pietonală, în timp ce alta va fi tranformată după conceptul shared space.

Potrivit proiectului, strada Gavril Muzicescu, aflată între podul Garibaldi și Bulevardul 1 decembrie, va fi utilizată exclusiv de pietoni. Traficul pietonal va fi prioritizat și în apropiere, pe strada Sigismund Toduță, care urmează să fie reamenajată după conceptul de shared space.

De asemenea, suprafața verde din zona parcului Rozelor va crește cu peste 2 hectare și jumătate. Iar un pod pentru pietoni și bicicliști va face legătura directă cu parcul de agrement de pe bulevardul 1 decembrie.

Noi spații pietonale vor fi create și pe alte străzi din zona malurilor Someșului – unde suprafața carosabilă va fi redusă aproape la jumătate și vor fi desființate două treimi din locurile de parcare. De altfel, cele mai multe locuri de parcare vor fi desființate și pe platoul Sălii Sporturilor, astfel că spațiul pietonal creat aici va avea  7 mii de metri pătrați. Aceste lucrări sunt prevăzute în proiectul de revitalizare a malurilor Someșului și vor fi conectate cu cele de reamenajare a canalului Morii din zonă. Valoarea lor trece de 140 de milioane de lei.

Crearea noilor zone pietonale din cartierul Grigorescu va fi dezbătută într-o întâlnire online organizată marți de Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

 

Ne poți asculta și aici: