Căsuțele de la Târgul de Crăciun din Cluj vor avea panouri solare pe acoperiș

Energie verde pentru căsuțele de la Târgul de Crăciun din Cluj. Acum se lucrează la montarea panourilor solare pe acoperiș.

Astfel, Târgul de Crăciun și Primăria Cluj-Napoca reduc consumul de energie prin montarea de panouri solare pe căsuțele existente în târg. Energia regenerabilă produsă în acest fel, scade costurile târgului, care cu timpul va deveni un eveniment sustenabil din punct de vedere al eficienței energetice.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca își deschide porțile vineri, 18 noiembrie, în Piața Unirii.

„Pregătim o ediție în care tema e relaxarea. Cred că toți avem nevoie de relaxare, după doi ani atât de grei și de complicați. De bucurie în stare pură, ca-n copilărie. Și ce moment poate fi mai potrivit dacă nu chiar cel în care tocmai ne aflăm? Vă așteptăm la târg cu bucurii pentru oameni mari și mici: concerte, întâlniri cu personaje de poveste, povești, teatru, ateliere creative, vizite în Căsuța Moșului, iar Tramvaiul lui Moș Crăciun revine pe șine chiar din prima zi de târg”, spune Mihai Oprean, organizatorul evenimentului.

De asemenea, vor avea loc zeci de concerte vor avea loc pe scena amplasată în Piața Unirii. Vor concerta, printre alții, Voltaj, Direcția 5, Iuliana Beregoi, Alexandra Ușurelu, Semnal M, Blue Ink Jazz Quartet, Vibes Live Band, Școala de muzică Rock Academy, Școala de Muzică Voltaj Academy, Școala de muzică Music Hub, Kids Sing Academy, Școala de Muzică The Beat, Timothy Kross, Incubatorul de Muzică și Incubatorul de Folclor, Zestrea Ardealului, Clubul Vedetelor (Muguri de Folclor), Florian Roșan, Gadjo Dilo, Ministar, Maria Golban Șomlea și Paula Rad.

Tramvaiul lui Moș Crăciun va circula pe toată durata târgului, între orele 16.00-18.00, pe traseul Gară-Bucium, iar în unele zile, chiar și Moșul îi va întâmpina pe cei mici.

Târgul de Crăciun își deschide porțile vineri la ora 18.00, iar o oră mai târziu e programată aprinderea iluminatului de sărbători din Piața Unirii.

Ne poți asculta și aici: