Ce aduce anul 2021 pentru români – crește salariul minim, dar veniturile și sporurile bugetarilor sunt înghețate

Salariul minim va crește, din 1 ianuarie, la 2.300 de lei brut, însă punctul de amendă va fi înghețat la 145 de lei, a anunțat premierul Florin Cîțu.

El a mai declarat că salariile și sporurile de care beneficiază angajații din administrația publică centrală și locală vor rămâne la nivelul din decembrie 2020. De asemenea, pensiile și alocațiile urmează să crească anul viitor, în cea mai bună formulă pentru întreaga economie, după cum a precizat Florin Cîțu.

Premierul a mai anunțat că voucherele de vacanță vor fi menținute la valoarea de 1.450 de lei în 2021. De asemenea, plata ratelor la bancă poate fi amânată cu maximum 9 luni. Debitorii trebuie să declare pe propria răspundere scăderea veniturilor cu minimum 25% din ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată, prin raportare la perioada similară din 2019-2020. Solicitările pentru suspendarea plății obligațiilor pot fi transmise instituțiilor bancare și non-bancare până la data de 15 martie 2021, cererea este analizată și se va emite o decizie până cel tarziu la 31 martie 2021.

 

Ne poți asculta și aici: