Ce (mai) face Someș Delivery pentru Someș

Cel mai mare spațiu verde din România, un parc natural de proporții, ar putea fi chiar la Cluj. Pe malul Someșului, bineînțeles, care ar putea deveni Culoarul Verde-Albastru. Iar unul dintre pașii mai mici și mai mari ce pot duce în această direcție a fost făcut. Consiliul Apei a fost înființat recent, cu ocazia evenimentului Someș Delivery 2021 la Florești.

Chiar dacă locul de desfășurare n-a fost cel mai accesibil, organizatorii au avut motive temeinice pentru această alegere. Ni le explică Marius Moga, care ne spune și de ce este vital acest Consiliu al Apei și cine intră în componența sa. El i-a povestit Ancăi Brășfălean și care au fost cele mai mari emoții pe care le-au avut pentru acest eveniment, dar și ce au în plan pentru viitorul apropiat la Cluj-Napoca, de la o nouă repriză de evenimente ce vizează malul cu zonă industrială, la un nou concurs de amenajare a malurilor Someșului și de strategie de dezvoltare.

 

Și, printre toate acestea, Marius reușește să descrie convingător potențialul acestui râu de a ne umple viața de zi cu zi de bucurii pe cât de simple, pe atât de consistente. Asta ca să ne determine, încă o dată, să nu uităm să ne bucurăm de ceea ce avem și să facem eforturi pentru ceea ce am putea avea de acum înainte. Pentru că merită. Și merităm.

 

 

Ne poți asculta și aici: