Ce măsuri se vor aplica în școlile clujene, din 14 septembrie

Măsurile care se vor aplica în unitățile de învățământ din județul Cluj în noul an școlar au fost stabilite. Elevii din clasele 1-4, dar și din anii terminali vor merge la cursuri față în față, iar ceilalți vor alterna cursurile clasice cu cele online, acolo unde spațiile nu permit prezența fizică.

Una din noutățile care se vor aplica este respectarea unei distanțe de 1 metru și nu un metru jumătate între elevi, în clase, potrivit ultimelor recomandări de la nivel central. O măsură suplimentară vizează și igienizarea curților unităților de învățământ.

„Ne-am gândit că poate nu ar fi rău să se facă acea dezinfectare a curților școlilor, care s-a făcut și în blocuri și pe străzi. Copiii vor ieși în pauză, mai ales acolo unde sunt două schimburi… Evident, trebuie să păstrăm măsurile, purtăm mască, folosim săpun, gel dezinfectant, avem grijă să păstrăm distanțarea, să nu ne îmbulzim, nici la magazin, dar nici pe coridoare, nici în curtea școlii. Nu va fi simplu, dar pentru ei este vital să vină la școală”, a spus Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

De săptămâna viitoare inspectorii școlari vor începe verificarea celor peste 200 de unități din județ pentru a se asigura că au pregătit spațiile și au luat toate măsurile necesare începerii cursurilor.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: