Centrele de colectare a deșeurilor din Cluj-Napoca își arată utilitatea

Zeci de metri cubi de deșeuri voluminoase au fost colectate în cele două centre unde acestea pot fi predate gratuit de către clujeni.

În cele 30 de zile de la deschiderea lor, cei mai mulți locuitori ai orașului au transportat moloz și piese de mobilier. Astfel, potrivit autorităților, la centrele din cartierele Mănăștur și Mărăști au fost strânși, în total, peste 35 de metri cubi de material și obiecte lemnoase. Chiar dacă au existat solicitări și din partea locuitorilor comunelor învecinate, cele două centre se adresează doar celor cu buletin de Cluj-Napoca, subliniază viceprimarul Dan Tarcea.

„Sunt folosite și mă bucură foarte mult că oamenii au un apetit pentru a-și duce acolo deșeurile și că nu le aruncă în păduri sau la punctele gospodărești. Este vorba despre lemn din construcții, mobilă, electrocasnice, saci de moloz etc. Sunt și niște limitări – nu se poate duce o mașină de moloz de zece metri cubi, aici discutăm despre un om care își renovează un imobil și are doar câțiva saci de moloz, un mobilier sau o chiuvetă”, a declarat Dan Tarcea.

Cele două centre de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase au fost deschise la mijlocul lunii decembrie la Cluj. Acestea sunt situate pe strada Fabricii, în Mărăști, respectiv pe strada Bucium în Mănăștur. Ele funcționează de luni până vineri între orele 9-17, respectiv sâmbătă în intervalul orar 8-14.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: