Centrul de Deșeuri poate deveni funcțional în scurt timp, în urma unei decizii recente a Curții de Apel Cluj

Centrul Integrat de Management al Deșeurilor poate deveni operațional. Aceasta după o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj, care a dat câștig de cauză Consiliului Județean Cluj într-un proces cu o firmă privată de salubritate.

Compania respectivă a contestat inițial delegarea gestiunii temporare a Centrului de Deșeuri către RADP Cluj-Napoca fără licitație publică, sesizarea fiind inițial admisă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Decizia Curții de Apel Cluj permite acum semnarea contractului cu RADP și deschiderea primei celule a CMID, finalizate la începutul lunii mai:

„În foarte scurt timp, mă refer la zile, poate o săptămână, deșeurile din județ vor fi depozitate, în mod legal, corect, transparent, la Centrul de Management al Deșeurilor. RADP a fost chemat la sediul CJ să semneze contractul, urmează să ia legătura cu primăriile din județ și să se organizeze și, în foarte scurt timp, să înceapă depozitarea la Centrul de Management al Deșeurilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan.

Forul județean mai așteaptă autorizația de mediu, a cărei emitere este programată pentru 15 august.

Investiția în Centrul Integrat de Deșeuri este de peste 335 de milioane de lei, acesta urmând să preia deșeurile din întreg județul Cluj.

Ovidiu Cornea

(Foto: Consiliul Județean Cluj / Facebook)

Ne poți asculta și aici: