Centura metropolitană trebuie finalizată în patru ani ca să nu se piardă din finanțarea eurpeană

Centura metropolitană a Clujului trebuie finalizată până în decembrie 2023 pentru ca aceasta să beneficieze de toată finanțarea europeană prevăzută.

Bugetul alocat de Uniunea Europeană este de 150 de milioane de euro, dar Primăria clujeană a solicitat în cursul acestui an o suplimentare a fondurilor.

Potrivit unui protocol aprobat astăzi de consilierii locali, Primăriiile de pe traseul șoselei vor întocmi toată documentația aferentă proiectului.

Demersurile de obținere a autorizației de construire vor fi efectuate însă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Prognoza inițială a fost și rămâne aceea ca până în 31 decembrie 2023, ultima zi când se pot cheltui bani europeni din actualul exercițiu financiar, să fie gata Centura metropolitană, totul depinzând însă de Guvernul României, de Ministerul Transporturilor și de CNAIR, pentru că ei sunt titularii de contract în raport cu Uniunea Europeană. Noi, prin acest protocol, în baza legii, am făcut anumite proceduri în locul Guvernului”, a declarat primarul Emil Boc.

Bugetul prevăzut din partea Uniunii Europene este de 150 de milioane de euro, dar Primăria clujeană a solicitat în cursul acestui an o suplimentare a fondurilor.

Centura Clujului va avea o lungime de 38 de kilometri, va porni din Gilău și se va conecta, în zona Bulevardului Muncii, cu centura Vâlcele – Apahida.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: