Cererea pentru bone ar putea crește simțitor la Cluj. Viceprimar: „Îi rog pe cei interesați să urmeze cursuri de calificare”

Peste 760 de cereri au fost depuse deja pentru cele 143 de locuri disponibile în creșele clujene. Părinții cu copii mici vor primi în acest an ajutor pentru plata unei bone.

Mai bine de 760 de cereri au fost depuse deja pentru un loc în creșele clujene. Asta în condițiile în care numărul de locuri noi disponibile din toamnă ar urma să fie de doar 143, din cauza normelor de distanțare fizică impuse și în aceste unități.

Înscrierile au început acum zece zile și se încheie în 17 iulie, astfel că și în acest an numeroase solicitări vor rămâne nerezvolvate.

Pentru a le asigura o alternativă părinților cu copii mici, autoritățile fac demersuri ca Direcția de Asistență Socială să poată asigura calificare profesională în meseria de bonă.

„Suntem în procedura de licențiere și avizare, așteptăm răspuns de la București. Noi sperăm că până în septembrie să avem un răspuns favorabil. Oricum sunt câteva organizații deja care pot să țină cursuri de calificare. O bonă trebuie să urmeze un curs de 120 de ore ca să obțină această calificare. Nu văd de ce până în septembrie să nu avem bone calificate. Vreau să îi rog pe toți cei care sunt interesați să facă aceste cursuri, astfel încât să putem să oferim un serviciu în plus”, a declarat la EBS Radio viceprimarul Clujului Olah Emese.

Pentru plata unei bone, părinții care nu reușesc să obțină un loc în creșă pentru copiii lor, pot solicita un spriijin financiar care variază între 250 și 710 lei pe lună.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Ne poți asculta și aici: