Chitaristul formației The Rolling Stones, Ron Wood, înregistrează un album tribut Chuck Berry

Ron Wood, chitaristul legendarei formații britanice The Rolling Stones, realizează un album dedicat celebrului compozitor, chitarist și cântăreț Chuck Berry.

Photo Credit: Erik Kabik Photography/ erikkabik.com

 

Trupa britanică The Rolling Stones a fost puternic influențată de legenda rock Chuck Berry, care a decedat în anul 2017, iar single-ul de debut a fost chiar o reinterpretare a piesei „Come on”, arată Mediafax, care citează contactmusic.net.

Ron Wood s-a alăturat trupei în 1975 și este un mare admirator al lui Chuck Berry.

De curând, Ron și-a înregistrat unele dintre cele mai bune piese ale sale și un tribut adus lui Chuck Berry pe un nou album, „Mad Lad”, acesta fiind primul proiect de studio pe care îl realizează singur din ultimii nouă ani.

„Mad Lad” poartă titlul unei piese instrumentale înregistrate inițial de Chuck Berry, în 1960, pentru cel de-al patrulea album al său, „Rockin’ At The Hops”.

Chuck Berry este considerat unul dintre pionierii muzicii rock. Printre marile hituri pe care le-a lansat se numără „Roll Over Beethoven”, „Sweet Little Sixteen”, „Johnny B. Goode”, „Rock’n’Roll Music”, „School Days”, „No Particular Place To Go”, „Caro” sau „You Never Can Tell”.

Legenda muzicii rock a decedat în reședința sa din Missouri pe 18 martie 2017. Pe 18 octombrie 2016, în ziua în care a împlinit 90 de ani, Chuck Berry a surprins pe toată lumea anunțând lansarea unui nou album, primul după o pauză de 40 de ani.

Albumul urma să se intituleze „Chuck”, iar lansarea era programată în cursul anului 2017.

 

Sursa foto: ronniewood.com

 

 

Ne poți asculta și aici: