Cine sunt parlamentarii care vor reprezenta Clujul. Toate voturile au fost centralizate în județ

În județul Cluj, Partidul Național Liberal a obținut cel mai mare scor la alegerile parlamentare de duminică. Formațiunea a avut peste 32% din voturi, atât la Senat cât și la Camera Deputaților. Următoarele partide în preferințele alegătorilor din județ au fost USR-PLUS, PSD, UDMR și AUR. Județului Cluj îi revin 10 mandate de deputat și 4 de senator în Parlament.

 

La algerile de duminică au votat peste 208.000 de locuitori ai județului, prezența la vot fiind de 32.89%, în urma centralizării tuturor voturilor din județ.

Partidul Național Liberal va trimite 4 deputați în Parlament în noua legislatură, doi dintre ei în premieră, Radu Moisin, consilier local în Cluj-Napoca și Sabin Sărmaș, președinte al Autorității pentru Digitalizarea României. Cristina Burciu și Sorin Moldovan, deputați în funcție, vor avea fiecare câte un nou mandat.

Alianța USR-PLUS va avea cu siguranță doi deputați de Cluj: avocata Oana Murariu și antreprenorul Cristian Băltărețu.

În funcție de redistribuirea voturilor de la nivel național, formațiunea ar mai putea trimite în Parlament încă un deputat, ori acest loc îi va reveni Partidului Social Democrat, care ar fi reprezentat astfel de doi deputați, fostul ministru al sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, căruia i s-ar putea alătura consilierul județean Alexandru Cordoș.

Cosma Botond își va reînnoi mandatul de deputat din partea UDMR. Un loc de deputat îi va reveni și reprezentantului Alianței pentru Unirea Românilor, Ilie-Alin Coleșa.

Cei patru senatori care vor reprezenta județul în Parlament sunt Adrian Oros, ministru al Agriculturii, din partea PNL, social-democratul Vasile Dâncu, antreprenorul Cristian Bordei, din partea USR PLUS și Laszlo Attila, de la UDMR, care își reînnoiește mandatul.

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: