Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Circulația pe 3 benzi pe strada Regele Ferdinand se va deschide la mijlocul acestei luni

Preconizată inițial de autorități pentru 1 Decembrie, deschiderea circulației pe trei benzi a fost amânată de faptul că trotuarele nu sunt gata.

Odată cu redeschiderea circulației pe trei benzi, și mijloacele de transport în comun vor reveni pe stradă, traseul acestora fiind momentan deviat.

„Carosabilul pe cele trei benzi este finalizat, însă la recomandarea Serviciului de Siguranță a Circulației am deciws sa deschidem și a treia bandă după ce va fi finalizat trotuarul dinspre Poștă, astfel încât să putem asigura un culoar poietonal. Circulația pe cele trei benzi este preconizată a fi deschisă în 15 decembrie, după finalizarea trotuarului de vizavi de magazinul Central. Dacă nu vor fi ninsori abundente se va lucra în continuare pe ambele trotuare”, a declarat directorul de dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean.

Strada Regele Ferdinand va fi dotată cu un sistem de irigații automat cu senzor de ploaie, cu unul de scurgere a apelor pluviale încorporat în noile borduri, o premieră în România, dar și cu un mecanism de management al traficului.

Reabilitarea arterei face parte dintr-un proiect în valoare de peste 3 milioane de euro, care mai include și alte trei străzi adiacente.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

X
X
X