„Cititori pentru scriitori”: burse și rezidențe de creație literară pentru autori români, cu ajutorul cititorilor

Fundația Cărturești, în parteneriat cu Asociația Maria și Pro Patrimonio, anunță lansarea unui program de burse și rezidențe de creație literară dedicate autorilor români cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani la categoriile roman, proză scurtă, poezie și eseu.

(Identitatea vizuală a campaniei este semnată de artistul George Roșu)

 

La baza acordării acestor burse de creație literară se află campania Cititori pentru scriitori”, prin care 10% din vânzările cărților autorilor români în perioada 15 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 pe carturesti.ro vor fi direcționate către Fundația Cărturești pentru sprijinirea burselor oferite scriitorilor români.

Proiectul pune la dispoziția autorilor români patru burse în valoare de 1.000 de euro fiecare și patru rezidențe de creație timp de o lună oferite de Asociația Maria și Fundația Pro Patrimonio în Conacul Petre P. Carp din Țibănești și Vila Golescu din Câmpulung Muscel. Rezidențele de creație literară se vor desfășura timp de o lună, în perioada 15 martie 2021 –  30 aprilie 2021.

Autorii interesați se pot înscrie în perioada 15.09.2020 – 15.10. 2020. Detalii, pe blogul Cărturești: Bursele de creație literară Fundația Cărturești în parteneriat cu Asociația Maria și Pro Patrimonio.

Ne poți asculta și aici: