CJ Cluj a alocat 220.000 de lei pentru exproprieri, în vederea extinderii pistei aeroportului

Începe a doua etapă a exproprierilor, pe raza localităților Cluj-Napoca și Apahida, pentru devierea Someșului Mic în vederea extinderii pistei Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj.

Consiliul Județean, forul responsabil, a aprobat în ședința de joi alocarea a peste 220.000 de lei pentru exproprierea a 334 de parcele de teren. Scopul acestor demersuri o reprezintă dezvoltarea aeroportului clujean, prin extinderea pistei.

„Extinderea ar trebui să fie undeva aproape de 3.500 de metri, iar acum avem cam 2.100 de metri. Extinderea pistei este extrem de importantă, cred că este un beneficiu pentru clujeni să facă zboruri lung-curier, zboruri peste Ocean, iar investiția crește și partea de zboruri cargo. E un pas important și pentru aeroport. Din câte am înțeles, acum exproprierile sunt dedicate doar pe culoarul Someșului, dar e un pas. În situația extinderii mai sunt necesare și exproprieri pe culoarul pistei”, a declarat pentru EBS Radio Iuliu Pop, director operațional al Aeroportului Internațional Cluj.

Potrivit documentului anexat hotărârii adoptate de forul județean, proprietarii din Apahida vor primi aproximativ 45 de bani pe metru pătrat, iar cei din Cluj-Napoca 89 de bani. Sumele ar putea să îi nemulțumească, însă, pe proprietari, consideră reprezentanții CJ. consideră Vakar Istvan, vicepreședinte CJ Cluj.

„Vor urma tot felul de conflicte, deoarece valorile sunt la fel de mici cum au fost și la începutul celorlalte exproprieri. Sper că acum timpul a trecut și nu e nevoie să ne ținem doar de aceste valori. Expertiza care se va desfășura înainte de a intra efectiv în expropriere poate va da valori mai apropriate de doleanțele oamenilor și de piață. Dacă nu, ca și data trecută, oamenii își vor câștiga drepturile și noi le vom plăti”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan.

Finalizarea acțiunilor de expropriere ar da posibilitatea reluării lucrărilor de deviere a Someșului Mic, lucrări care fac parte din proiectul de extindere a pistei aeroportului.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Facebook/Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

 

X
X
X