CJ va construi noul Spital de Pediatrie în Gheorgheni. A fost aprobată preluarea terenului

Consiliul Județean a aprobat astăzi preluarea unui teren de 16 hectare din zona Becaș, pentru construirea viitorului spital pediatric monobloc.

Terenul este în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, fiind parte a Stațiunii de Cercetări Pomicole.

Terenul este ideal pentru viitorul spital, spune președintele forului județean Alin Tișe.

„A fost ales pentru că este un teren plat, la kilometri optimi față de toate zonele din Cluj-Napoca. Practic, față de toate zonele este la 3,5 – 4 kilometri distanță. Cea mai mare distanță este de 10 kilometri de viitorul Spital județean de Urgență din Florești. Va avea acces la viitoarea Centură de Sud, la strada Brâncuși și la strada Soporului. Ieșirea și intarea vor fi făcute prin aceste modalități care apar, inclusiv un sens giratoriu”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

La schimbul terenurilor cedate de USAMV, Consiliul Județean va ceda, însă după finalizarea spitalului monobloc, imobilele unității medicale de pe strada Moților.

„Toate acele clădiri, după ce vor fi renovate, destinația va fi în special pentru cazarea studenților, eventual și alte activități legate de educație. Apreciem oferta Consiliului Județean și cred că este o acțiune care va avea efecte pozitive”, a spus și rectorul USAMV Cluj, Cornel Cătoi.

Pentru ca terenul să treacă din patrimoniul instituției în cel al județului este necesar un proiect de lege, care urmează să fie inițiat de parlamentarii clujeni.

 

Ovidiu Cornea