Close-up Federico Fellini, la TIFF

Opt filme ale regizorului italian Federico Fellini vor fi proiectate în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania din Cluj-Napoca.

Secțiunea Close-up, care îi este dedicată, marchează 100 de ani de la nașterea regizorului, considerat unul dintre cei mai influenți cineaști din istorie.

„Maestru al fanteziei, memoriei și dorinței, Fellini a lăsat în urmă peste 20 de filme flamboiante, impresionante vizual și traversate de o melancolie inconfundabilă. Contribuția unică la cinematografia mondială i-a fost răsplătită cu statuete onorifice la Cannes, Veneția și premiile Oscar”, au spus organizatorii TIFF despre regizorul născut în 20 ianuarie 1920 la Rimini.

Multe dintre filmele sale care vor fi prezentate au fost restaurate digital, între care „I Vitelloni”, „Roma”, „La Dolce Vita” și „La voce della luna”.

De altfel, organizatorii festivalului propun o selecție generoasă de cinema italiano, în secțiunea Focus Italia. Vor fi prezentate „Il traditore”, noul film al lui Marco Bellocchio, „Favolacce”, de Damiano și Fabio D’Innocenzo, „Simple Woman”, regizat de Chiara Malta, „Martin Eden”, al regizorului Pietro Marcello, „Sole”, debutul lui Carlo Sironi, și „Vivere”, regizat de Francesca Archibugi.

Cea de-a 19 ediție a TIFF va avea loc la Cluj-Napoca între 31 iulie și 9 august.

Close-up Federico Fellini, TIFF 2020:

 

Ne poți asculta și aici: