CLUJ | Aproape 500 de persoane sunt în carantină. Printre acestea, 110 studenți de la UMF

110 studenți și trei cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj sunt izolați la domiciliu din cauza alertei de coronavirus.

Aceștia au revenit recent din zone afectate de îmbolnăviri cu Covid-19. Cursurile se desfășoară normal la toate programele de studiu, au precizat reprezentanții UMF Iuliu Hațieganu, la solicitarea EBS Radio.

Potrivit autorităților, în acest moment, la Cluj, pentru aproape 500 de persoane care au revenit în oraș din zonele de risc au fost dispuse măsuri de autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Niciun călător nu a prezentat simptome de coronavirus, dar aceștia vor fi monitorizați de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică și li se vor face testele necesare.

Prefectul Mircea Abrudean a precizat că primele kit-uri pentru diagnosticarea coronavirsului ajung astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Șase unități de găzduire a eventualilor suspecți de coronavirus vor fi amenajate la Cluj. Două dintre ele au fost pregătite deja, la Spitalul de Boli Infecțioase, respectiv la Clinica de Medicina Muncii, care a fost relocată într-un alt amplasament.

Alte patru unități sunt în curs de amenajare, atât în Cluj-Napoca, precum și în restul județului. Măsurile luate au caracter preventiv.

„Aceste centre vor primi în carantină persoane suspecte de infecție cu coronavirus. Toate îndeplinesc condițiile igienico-sanitare necesare”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Citește și:

OMS, despre infecția cu noul coronavirus: Nu avem de a face cu o pandemie

 

Ne poți asculta și aici: