CLUJ | Autoritățile se pregătesc pentru un nou tip de școală, în „sistem hibrid”: O parte dintre elevi vor învăța de acasă

Autoritățile clujene pregătesc noi dotări pentru unitățile de învățămât din oraș pentru cazul în care, din cauza pandemiei, nu toți elevii dintr-o clasă vor putea fi prezenți la școală în același timp.

Școala ar putea începe tot cu măsuri de distanțare socială – sală de clasă de la Școala „Ion Agârbiceanu”, amenajată în perioada pandemiei pentru elevii care se pregăteau pentru examenele naționale.

 

La aceată oră există posibilitatea ca, din toamnă, cursurile să de desfășoare tot online, din cauza pandemieid e Covid-19, la fel ca în ultimele luni ale anului școlar încheiat în iunie. Se ia în caclul și ca o parte dintre elevi să meargă la școlă, iar o parte să participe la cursuri de acasă, prin rotație.

În acest sens, o rectificare bugetară va avea loc la următoarea ședință a consilierilor locali clujeni, programată la începutul lunii august, pentru a aloca banii necesari pregătirii unităților de învățământ.

„Cel mai probabil, școlile se îndreaptă spre un sistem hibrid. O parte din elevi vor învăța la școală, o parte online de acasă. Pentru asta trebuie să achiziționăm camere web și altă infrastructură de specialitate pentru școli. Am dat în lucru la școli să facă necesarul. O să facem o rectificare de buget, ne uităm unde mai găsim bani, dar este o prioritate reluarea activității educaționale, de la creșe și grădinițe, până la învățământul preuniversitar”, a declarat primarul Emil Boc.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat recent că o decizie în privinţa începerii anului şcolar va fi luată în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Deocamdată, autoritățile pregătesc trei scenarii: reluarea cursurilor în format clasic, implementarea unui sistem în care unii elevi merg la școală și ceilalți fac orele pe internet, prin rotație sau, cel mai drastic scenariu, desfășurarea exclusiv online a orelor de curs.

 

Ne poți asculta și aici: