CLUJ | Centrele after school sunt tot mai căutate. Unele servesc chiar ca săli de clasă pentru învățământul online

After school-urile private din Cluj au devenit tot mai căutate, odată cu sistarea activităților de tip semi-internat în majoritatea școlilor.

Dacă unii părinți au apelat la rude ori la bone, alții au optat pentru centre private care oferă servicii de tip before sau after school.

Părinții clujeni plătesc între 600 și 1.400 de lei pe lună, în funcție de servicii și timpul petrecut de copii în centrul de educație privat. Ce spun câțiva părinți despre faptul că au apelat la aceste servicii.

 

Unele centre educaționale au introdus programele de tip after school doar din acest an școlar, în urma solicitărilor părinților.

Cererile au fost și de 3 ori mai multe decât în anii trecuți, deși numărul de locuri e limitat.

„Avem grupele de copii care învață după-amiaza la școală și dimineața vin și facem regimul de before school. E vorba de realizarea temelor și alte activități. Sunt copii care sunt la școală în sistem hibrid și în săptămânile când sunt online vin dimineață cu laptopurile și orele online sunt parcurse de la noi de la centru, și avem regimul de after school, cu copii care, după realizarea activităților în incinta școlii, vin la noi, își fac temele și apoi fac și alte activități ca pictură, cursuri de teatru, pian, limbi străine sau șah”, a declarat pentru EBS Radio Eli Nistor, administratoarea unui astfel de centru educațional.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Cluj, școlile publice au posibilitatea de a organiza astfel de activități, numai dacă respectă măsurile pentru combaterea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Unitățile de învățământ de stat au renunțat, însă, la aceste programe, după reorganizarea activității, pentru respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Ne poți asculta și aici: