Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Cluj Letters Summer School 2019 le oferă elevilor o atmosferă studențească

Școala de vară ,,Cluj Letters Summer School 2019″, organizată de Facultatea de Litere a Universității ,,Babeș-Bolyai”, le-a oferit elevilor de liceu o atmosferă studențească autentică în a doua parte a acestei luni. Scopul principal al proiectului a fost încurajarea elevilor de a-și continua studiile, după promovarea examenului de bacalaureat.

Surse foto: Constantin Tonu

 

Activitățile principale în care au fost implicați elevii au fost participarea la vernisaje, la spectacole de teatru și la workshop-uri ce le vor fi de folos în viața studențească, pentru că le dezvoltă creativitatea și spiritul de observație. De asemenea, elevii au avut posibilitatea de a vizita numeroase obiective turistice și culturale din județul Cluj, între care Grădina Botanică, Salina Turda, Castelul Bánffy de la Bonțida și Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii.

Timp de două săptămâni, cursanții din 6 județe au putut experimenta viața de student la Cluj: au fost cazați în căminele studențești, au participat la cursuri și au luat pulsul orașului.

Elevilor le-a fost prezentată oferta de studiu a facultăților din Cluj-Napoca, pentru a decide unde vor studia în viitor.

Proiectul CLSS este finanțat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea  de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă și Schema de Granturi Competitive pentru Universități – Romanian Secondary Education Project (ROSE).

Anca Brășfălean și Rebeka Török, într-o discuție cu invitații de la Cluj Letters Summer School – Constantin Tonu, Tuzson Erika Tünde, Beeatris Panas și Fábián Réka – în studioul EBS Radio, la Tête-à-tête:

 

Török-Ágoston Rebeka

 

X
X
X