CLUJ | 0372 280 499 – Linie telefonică specială pentru vârstnicii care au nevoie de medicamente și alimente

UPDATE 0372 280 499 este numărul de telefon special pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care funcționează la Cluj.

UPDATE

Numărul de telefon 0372 280 499 este disponibil de luni până vineri, între orele 08.00-20.00, iar sâmbăta și duminica, între orele 09.00-15.00.

 

Asitenții sociali din cadrul Primăriei clujene au finalizat baza de date cu persoanele din oraș cu vârsta de peste 65 de ani. Aceștia vor fi sprijiniți și de către autoritățile locale pentru procurarea de medicamente și alimente, urmând ca de mâine să funcționeze o linie telefonică specială unde persoanele vârstnice vor putea suna.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi de către primarul Emil Boc

„Potrivit Ordonanței Militare facem inventarul persoanelor care sunt de peste 65 de ani și au nevoie, într-o formă sau alta, de intervenția și de sprijinul nostru. De mâine dimineață, de la ora 9.00, va fi un număr de telefon la dispoziția acelora care sunt peste 65 de ani și au o problemă în a fi sprijiniți în procurarea de medicamente sau de produse alimentare, astfel încât ei să nu iasă din locuințe și să stea cât mai mult acasă”, a declarat Emil Boc în deschiderea ședinței Consiliului Local de astăzi.

Mai multe asociații din Cluj, între care Organizația Studenților Mediciniști, Beard Brothers, CERT Transilvania, Vedem Just sau Societatea Organizată Sustenabil derulează deja proiecte de sprijinire în această perioadă a persoanelor vârstnice.

De asemenea, numeroase firme au anunțat că donează mănuși chirurgicale sau sume de bani necesare achiziției de ventilatoare de terapie intensivă sau alte dotări necesare spitalelor.

Număr special pentru informații despre noul coronavirus

La Cluj există deja un Tel Verde care poate fi apelat de atât de persoanele aflate în autoizolare, cât și de alte persoane care vor să afle informații despre noul coronavirus și boala Covid-19. Numărul Tel Verde este 0364 430 030

„Pot să sune la acest număr și nu să sune în primul rând la urgență, la 112, pentru că supraaglomerăm sistemul de urgență și nu poate face față la cele necesare, chiar cu adevărat urgențe. Aici puteți să luați informații despre tot ce înseamnă coronavirus, există o echipă de specialiști pusă la dispoziție, sub coordonarea prefectului, care răspunde la aceste întrebări. Folosiți acest număr”, a spus Emil Boc.

De asemenea, situația persoanelor aflate în autoizolare este monitorizată în permanență de administrația locală, prin Poliția Locală, în colaborare cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: