Cluj-Napoca depășește pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

Incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns, luni după-amiază, în Cluj-Napoca, la 3,02 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că pot fi luate noi măsuri de prevenție.

Măsuri de prevenție mai stricte, precum purtarea măștii în permanentă în spații deschise, ar putea fi luate în ședința de marți a comitetului Județean pentru Situații de Urgență. După cum a explicat prefectul Mircea Abrudean la EBS Radio, aceste decizii nu se iau imediat ce incidența depășește trei cazuri la mia de locuitori:

“Există o discuție legată și de o anumită marjă de eroare, de faptul că populația Clujului nu este cea comunicată de bazele de date – 330.000 de persoane, este mult mai mare, noi știm asta. În momentul în care depășim acea incidență avem 48 de ore la dispoziție să constatăm depășirea pragului și să aplicăm toate măsurile din Hotărârea de Guvern.” Ar putea fi vorba, a spus prefectul Mircea Abrudean, de scenariul 3 pentru toate unitățile de învățământ, purtarea măștii în toate spațiile deschise, închiderea spațiilor din interior a cafenelelor, restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de cultură.

Printre localitățile clujene în care rata de incidență a depășit 3 cazuri la mia de locuitori se află și Floreștiul cu 3,22 și Gherla cu 3,01. La Dej, incidența este de 2,69. Cea mai mare rată se înregistrează la Sic – 8,73. Există și localități cu incidență zero, cum ar fi Băișoara, Borșa și Iara.

 

Ne poți asculta și aici: