CLUJ | O unitate cu 60 de paturi pentru pacienții cu forme ușoare de Covid-19 va fi funcțională în cel mult două zile

27 de persoane din județul Cluj au fost diagnosticate cu Covid-19 de ieri până astăzi. În cele două spitale dedicate erau marți 169 de pacienți, dintre care 145 din județ.

În aceste condiții, doar câteva locuri mai sunt disponibile la Spitalul de Boli Infecțioase.

Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, unul dintre cele două centre dedicate, și-a atins, marți, capacitatea maximă.

„În momentul de față, toate paturile pe secția Covid sunt ocupate, inclusiv la terapie intensivă, unde avem cinci paturi. Nu avem pacienți asimptomatici. Cu măsurile acestea de relaxare, deja a început să crească numărul de cazuri și problema care se pune este că nu sunt cazuri asimptomatice, sunt forme moderate, severe și critice, care intră în ATI. A scăzut și vârsta. De la 60, 70 de ani, a început să scadă vârsta la care apar manifestările acestea cronice. Și ne așteptăm ca numărul de cazuri să crească în continuare”, a declarat pentru EBS Radio dr. Vasile Mureșan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj.

Din cauză că se aglomerează spitalele dedicate, autoritățile caută soluții și au deocamdată pregătit un spațiu în care să poată fi internați bolnavii care nu au forme grave de boală.

„Avem o variantă de rezervă, o unitate de cazare care să primească asimptomaticii și cazurile ușoare, cu până la 60 de locuri disponibile. Va funcționa în regim de unitate sanitară unde pacienții vor fi supravegheați medical de personal de specialitate. Unitatea va fi funcțională începând de mâine sau poimâine, cel târziu”, a declarat și prefectul Clujului Mircea Abrudean, care nu a precizat și unde se află această unitate.

De altfel, autoritățile mai dispun de două locuri de carantină care pot fi utilizate pentru acest scop, odată cu intrarea în vigoare a noii legi.

Un nou record de îmbolnăviri de Covid-19 în 24 de ore s-a înregistrat în România: 994 de cazuri noi au fost anunțate de autorități. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și 36 decese.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: