CLUJ | Primăria introduce supraimpozitarea graduală pentru clădirile degradate. Peste 500 de imobile au fost refațadizate

Autoritățile schimbă modul de supraimpozitare a clădirilor neîngrijite din Cluj.

În loc de supraimpozitare standard de 500% Primăria propune una graduală, de 200, 300, 400 și 500%, în funcție de stadiul de degradare al imobilelor.

„Am propus în dezbatere o supraimpozitare graduală, pornind de la 200%, urmând ca acele clădiri care sunt total neîngrijite să fie supraimpozitate cu 500%. Trebuie să facem o diferență între cei care au făcut câteva investiții în a-și repara clădirile și cei care nu au făcut niciun fel investiție. Pentru că nu este normal să-i punem pe toți în aceeași categorie”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tracea.

Supraimpozitarea graduală a clădirilor neîngrijite din oraș este inclusă în Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a acestor imobile. Documentul se află în consultare publică, pe site-ul Primăriei clujene, până în 28 februarie.

Peste 500 de clădiri din Cluj au fost refațadizate de la introducerea, acum patru ani, a supraimpozitării cu 500% a proprietarilor de imobile neîngrijite.

Efectele sunt vizibile pe străzile orașului, astfel că acum sancțiunile trebuie adaptate la diversitatea situațiilor din teren.

 

Ovidiu Cornea