CLUJ | Primăria va acorda 31 de autorizații exclusiv pentru taxiuri electrice

Politica în privința transportului nepoluant la Cluj-Napoca va include și taxiuri.

31 de autorizații exclusiv pentru taxiuri electrice vor fi emise până la finalul anului de Primărie și vor fi valabile pentru următorii cinci ani. Este una din prevederile cuprinse în proiectul de stabilire a numărului maxim de autorizații de taxi la Cluj pentru perioada 2020-2025, aflat în dezbatere publică.

Potrivit documentului, numărul autorizațiilor clasice de taxi, 2.469, va rămâne neschimbat. Conform proiectului, orice autorizație de taxi retrasă, în condițiile legii, va fi convertită în autorizație de taxi pentru vehicule electrice și se vor reatribui în conformitate cu prevederile legale.

Propunerile vin după ce specialiști de la Universitatea Tehnică au realizat un studiu, iar Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania s-a exprimat favorabil în această privință, precizează autoritățile.

De asemenea, potrivit noului reglament de funcționare, începând de anul viitor taxiurile vor trebui să fie dotate obligatoriu cu GPS și dispozitiv pentru plata cu cardul. Mai mult, mașinile vor trebui să aibă cel puțin motoare Euro V.

Consultarea publică se va încheia în 5 septembrie, iar proiectul urmează să fie aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local, în condițiile în care autorizațiile de taxi trebuie reînnoite până la finalul anului în curs.

 

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: