CLUJ | Spitalul de Boli Infecțioase ar putea deveni, la nevoie, centru special pentru tratarea pacienților cu Covid-19

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj ar putea trata la nevoie, doar pacienți infectați cu noul tip de coronavirus.

Este una dintre măsurile preventive pregătite de către autorități, dacă sitiuația o va impune, potrivit prefectului Mircea Abrudean.

O secție specială este amenajată în prezent în incinta spitalului, dar pot fi înființate și unele suplimentare.

„În prezent este o secție dedicată, este un etaj cu 12 saloane. Este ultimul etaj, dar putem coborî una, două sau trei secții. Asta în condițiile în care spitalul are încă activitatea de bază cu celelate boli respiratorii și alte boli. Dar dacă va fi nevoie, vom goli spitalul de toate celelalte cazuri care vor merge în alte părți și va fi suficient pentru a primi, eventual, alte cazuri”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

În prezent, la spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca sunt internate două persoane infectate cu coronavirus, o femeie din județul Mureș, care a fost adusă duminică seara, dar și un bărbat din județul Maramureș, a cărui stare de sănătate s-a ameliorat și va fi retestat mâine.

UPDATE

Două noi cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost confirmate luni seara. Este vorba de o femeie din Buzău și de un bărbat din București, numărul persoanelor îmbolnăvite cu acest nou tip de virus ajungând la 17, potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică. Cei doi vor fi internați la Institutul Matei Balș din Capitală.

Cinci din cei 17 pacienți pentru care s-a confirmat infectarea cu acest nou virus s-au vindecat.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: