CLUJ | Stațiile de transport public intră în era verde

18 stații de transport public din Cluj-Napoca vor fi dotate cu acoperișuri verzi.

Acoperișurile vor fi realizate din sticlă securizată pe care vor fi amplasate un strat din tablă, dar și un strat de vegetație, respectiv sisteme de retenție dar și de scurgere a apei de pe acoperiș. 12 stații vor fi dotate și cu un perete lateral.

„Este o soluție eco-friendly și, în măsura în care aceste tactici vor avea succes și vor fi apreciate de către clujeni, vom extinde acest proiect. Vrem să asigurăm un confort cât mai mare celor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cei care așteaptă să se urce în autobuze nu vor mai avea 30 de grede vara sub acoperiș, ci 25 de grade, ăsta e confortul, în primul rând. Și apoi și din punct de vedere estetic arată altfel. În Europa sunt pe scară largă, dacă ne uităm în Cehia, Slovacia, Franța, Germania sau Olanda”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Primăria clujeană a lansat recent licitația pentru modernizarea celor 18 stații, valoarea contractului fiind de peste 630.000 de lei. Ofertele se pot depune până în 6 martie, iar durata de execuție a investiției va fi de 2 luni.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: