CLUJ | Tinerele mame, ajutate să se reintegreze în muncă

Tinerele mame din Cluj, care au stat timp de un an în concediu de creștere a copilului, au șansa de a participa la un program gratuit de management de carieră.

Proiectul vine ca un sprijin pentru persoanele care au lipsit o perioadă îndelungată de la locul de muncă și întâmpină probleme din această cauză.

„Aceste femei au un nivel crescut de stres din două motive: au sentimentul că în perioada asta nu au ținut pasul cu schimbările de pe piața muncii și uneori chiar simt că s-au deprofesionalizat, iar cel de-al doilea factor de stres este faptul că trebuie să lase copilul acasă cu o persoană străină sau să îl ducă în colectivitate, deci este un stres personal destul de ridicat. Programul în sine le ajută să se reconecteze la identitatea profesională, iar discuția cu un psihlog îi ajută să depășească această problemă a stresului personal”, spune Iulia Câmpean, coordonator al programului.

Proiectul aduce împreună mediul academic și mediul de afaceri. Mai mulți specialiști din firme ori din facultățile clujene sunt cei care vor aborda diferite teme de interes pentru participanți.

„Embrace the Gap este un program compus din cinci întâlniri care vor fi susținute de diverși specialiști din domeniul resurselor umane, de un psiholog, de un reprezentant al universității, iar în ultima întâlnire vor fi profesioniști – mămici revenite din concediul de îngrijire a copilului – care vor împărtăși din experiența lor”, a declarat și Andreea Crețiu, coordonator al programului.

În programul pilot vor participa 20 de persoane, iar ulterior inițiativa ar putea fi extinsă, spun organizatorii.

Embrace the Gap este un proiect al Centrului de Carieră din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: